Riddarhyttan & Alpackor

Första etapp i Husvagnssemester 2020 gick till Riddarhyttan!

Dagens första stopp blev på Espressohouse för lunch. Espressohouse är bra, alltid bra mat och suveränt kaffe! Dagens andra stopp var en favorit i repris – Nora! Sveriges bästa glass! Eller skulle den fortfarande vara det? Vi har ju testat några till sedan vi var här senast. Men glassen var suverän, kanske inte topp 1 i Sverige, men väl topp 3. Gelaterian i Göteborg är svårslagen och sen är det alltid skönt med lite plats över i listan om man skulle springa på en ny favorit… 🙂 Vädret i Nora var dock aningen blött under vår visit…

Efter ytterligare några timmar i bil kom vi fram till dagens mål som var Riddarhyttan! Detta är inget stort ställe, men gott om sjöar och en rejäl slagghög som var resterna efter många år av malmbrytning. Vi lyckades inte hitta någon restaurang, eller ens en öppen affär, så vi fick nöja oss med den servering som fanns på campingen. Burgare – faktiskt ganska bra! På kvällens promenad tog vi oss upp för ortens stora turistmål – slagghögen. Efter en riktigt fin solnedgång (vi hann med ett par ordentliga regnskurar här med, men dom gav sig sen vidare) och några rundor Yatzy så var det läggdags.

Riddarhyttan

Morgonen började såklart med en morgonjogg. En riktigt fin morgon och en jättevacker runda! (Tack för gpx-logg och tips T&E!) Det tar dock en tid att springa, det var stundtals svårnavigerat, vansinnigt vackert och löjligt mycket blåbär…

Riddarhyttan

Riddarhyttan

Husvagn 2020
Frukostgröten!

Lunchstoppet var planerat till Genbergs Sommarcafè. Ett underbart fint ställe med lika bra mat. Dock också rikligt med regn och åska. Men det gör det hela riktigt minnesvärt…

Alpackor!
Sedan var det dags för ett besök på Norrängens Alpacka! Vi hade bokat in oss på en Alpackapromenad. Såklart!

Husvagn 2020

Husvagn 2020
Våra kompisar föredrog lugnt promenadtempo…

Husvagn 2020

Norrängens visade sig vara löjligt mysigt. Det är ett B&B med servering, och vi kom ju med husvagn. Det var fullbokat men efter lite snack med ägaren så var det inga problem att köra in vår lilla husvagn på parkeringen och bo där över natten.

Mysig middag och när detta skrivs så har vi en hage med alpackor alldeles utanför.

Husvagnstur 2020

Husvagn 2020

Det finns fler bilder från vårt äventyr här.

3 comments on “Riddarhyttan & Alpackor
  1. Liselotte Mårtensson skriver:

    Vilka fina djur ni träffat på 🦙
    Verkligen söta. Vad har man dem till? Turism? Kan man rida? Äta dem?
    Ha en fortsatt härlig husvagnssemester.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.