Dag 13: Piran

Vi startade dagen med en morgonjogg längs vattnet för att sedan lösa dagens utmaning som var simning i öppet vatten (runt en boj x2).

Piran, Trirste & Velden am Wertensee

Tågluff

Idag köpte vi frukost som vi sen bar med oss upp till lägenheten och avnjöt i skuggan (för här är det varmt!). Efter frukost gav vi oss iväg för att utforska Piran lite närmre. Gott kaffe hittade vi utan problem, och i dag var det riktigt varmt så en plats i skuggan var att föredra. Och nu kan vi alla be om notan på slovenska utan problem! (Problem uppstår dock om servitrisen fortsätter konversationen på slovenska…)

Piran

Havspromenaden runt udden som skilde oss från Piran var avstängd pga rasrisk så det var en varm promenad med många höjdmeter som väntade. Vad är godast som lön för mödan? Glass eller öl? Vi valde olika… 🙂

Piran, Trirste & Velden am Wertensee

Värmen tog ut sin rätt och vi hittade lite stillhet i skuggan av en kyrka där en tupplur satt fint. Extra fint att en dam spelade vilsam och sövande musik på sin harpa alldeles i närheten…

Piran

Klockan 19 hade vi bokat bord för kvällens middag, och det visade sig vara en riktig fullträff med riktigt bra mat och mycket bra service. Att vi valde tiden 19 till middag var ingen tillfällighet – det var precis lagom tid att hinna äta innan kvällens utomhusbio! Denna gång var bion placerad ännu bättre i en otroligt mysig trädgård alldeles bredvid en gammal kyrka. Vi delade den friska kvällsluften med fladdermöss.

Piran, Trirste & Velden am Wertensee

Vi skulle få se en isländsk film, det visade sig att den var textad på slovenska… Isländska och svenska är inte så lika som man lätt kan tro, så vi lämnade bion långt innan den var klar. På väg hem gick vi förbi två utomhuskonserter där vi stannade till en stund.

Piran

Piran levererar verkligen!

Dagens utmaning: Simning i öppet hav

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.