Dag 1, 2 & 3 – Vårgårda till Maurach i Österrike

Dag 1 – Vårgårda till Göteborg:
Årets semesterresa startar med en tågresa till Göteborg och en av våra mammor. Fin mat och gott sällskap väntade där.
Redo för äventyr i Europa!
Hejdå huset!

Dag 2 – Göteborg till Hamburg:
Så trendiga som vi är så valde vi detta år att transportera oss med tåg. Ett mycket trevligt val!

Första delen av resan (buss, tåg, buss, båt, och slutligen tåg) tog oss hela vägen till Repebahn i Hamburg. Trist gata i en för övrigt väldigt mysig stad (där för övrigt en av oss har sitt marapers). Dagen avslutades med finfin middag på indisk restaurang.

Under tågresan till Hamburg träffade vi även en glad löpare som kände igen oss från bloggen! Tänk att det finna andra än vi två som läser här… 🙂

Dag 3 – Hamburg till Maurach:
Dagen startade med resans första (men absolut inte sista) morgonjogg. Tristare gata att springa på än Repebahn får man leta efter, tur då att det ligger en fin liten sjö alldeles i närheten som passade utmärkt.

Hamburg

Efter joggen var det dags att åka vidare mot Mûnchen och sedan byte av tåg och vidare mot Österrike och den lilla alpbyn Maurach vid Achensee. Hamburg – Mûnchen är en rejäl sträcka (Tyskland är stort!) men den tog “bara” 6 timmar och vi hade det riktigt trevligt! Spelade kort, lyssnade på poddar, tittade på landskapet och tog även några tupplurar. I Mûnchen bytte vi tåg och rullade vidare mot Jenbach, där vi blev hämtade och körda sista biten till Maurach.

Tyskland

Efter en så lång resa var det ljuvligt med en promenad och ett dopp i sjön. Kvällen avslutades med en rejäl österrikisk middag.

Dagens utmaning: Bad i sjön.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.