Eksjö

Så var det dags för årets andra husvagnstur! Och nu skulle vi ta oss till östkusten, för den har vi inte sett så mycket av under vår husvagnstid (och inte innan heller för den delen). Men först ett stopp längs vägen – Eksjö! Ett av våra mål är att besöka alla Sveriges trästäder, och nu skulle vi bocka av en till.

Första kvällen hann vi checka in på campingen jämte sjön Hunsnäsen (Hönsnäsan?) samt få en första titt på den mysiga byn. Väldigt vackra gamla trähus i Eksjö! Men oj vad det var varmt… Blev ett långt kvällsdopp för att vänta in blodmånen som dock inte behagade dyka upp över Hönsnäsan. Men vi somnade gott ändå.

Eksjö
En mysig gata i Eksjö

Eksjö
En annan mysig gata i Eksjö

Eksjö
Hunsnäsen säger godnatt

Dagen därpå startade (oväntat) med morgonjogg runt sjön. Åtminstone för en av oss, den andre kom aningen förvånad tillbaka samma väg som löpturen startade. Men simturen efteråt lyckades båda med. Kombon löpning + bad är svårslagen när det gäller att starta en ny dag oavsett om man sprungit åt rätt eller fel håll.

Därefter blev det mer äventyr inne i trästaden. Dagen till ära valde Eksjö att välkomna oss med en vaktparad precis när vi traskade förbi torget för att leta upp lunch. Ett pampigt mottagande vi skulle kunna vänja oss vid… 🙂 Planen var sedan att lunchen skulle ge oss lagom energi att cykla ut till ett gårdscafé som vi hade spanat in ett par mil utanför byn. Tyvärr höll inte riktigt vår plan utan vi vek ner oss och tog bilen. Skyller på hög värme och luftfuktighet. Vart tog allt syre vägen? Utflykten blev iallafall lyckad och vi kan verkligen rekommendera mysiga caféet Två Röda Hus utanför Eksjö. Fantastiska bakverk!

Eksjö
Eksjö hälsar oss välkomna!

Eksjö
Två Röda Hus

Eksjö
Småländsk trädgårdskonst

Sista dagen i Eksjö startade helt otippat på samma sätt som dagen innan. Åtminstone nästan. Nu har vi båda lyckats springa runt Hönsnäsan! Därmed är det dags dra vidare österut mot nya äventyr…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.