Kullaleden del 1: Helsingborg – Höganäs

Efter (relativt) snabb löpning i Varberg så väntar nu tre dagar i lugnare takt, då vi tänker oss löpning/promenad på Kullaleden från Helsingborg till Ängelholm.

Dagen började med husvagnsfrukost, och sedan rullade vagnen snart söderut med Ängelholm som mål. Efter lite svårigheter att hitta en bra ställplats för pärlan så hittade vi, efter tacksam hjälp av jourhavande lots, tillslut rätt. Dock fick vi ta oss springandes till tåget. Det var precis vi hann köpa biljett innan tåget rullade in på perrongen.

Snart var vi framme i Helsingborg, och vi letade oss fram till starten på Kullaleden som vi nu skulle följa hela vägen till Ängelholm. Men innan vi gav oss iväg var det våffeldags! Fina våfflor i mysig omgivning!

Helsingborg
Våfflor vid kvarnen!

Kullaleden, Helsingborg till Höganäs

Sen bar det iväg! Vi hade lite drygt 2 mil att klara av och dessutom en VM final att hinna fram till…

Återigen visar det sig att Skåne är ett fantastiskt ställe för utflykter som denna. Mysig stig och fina byar!

Kullaleden, Helsingborg till Höganäs

Kullaleden, Helsingborg - Höganäs

Ironin var stor när vi inte hittade i just Hittarp… leden spelade oss ett spratt när den ville att vi skulle ta en extrasväng till Sofiero slott. Det hade vi inte tänkt oss… men vi hittade allt lite energi i form av varsin glass innan vi lämnade Hittarp.:-)

Kullaleden, Helsingborg - Höganäs
Glass och midsommarstång i Hittarp!

Kullaleden, Helsingborg - Höganäs
En stunds vila i charmiga Viken.

Dock hann VM finalen starta och två mål göras innan vi var framme vid dagens mål i Höganäs. Men klart över halva matchen fick vi se, vilket båda var nöjda med.

Kullaleden, Helsingborg - Höganäs
1-0 till Frankrike. Höganäs i bakgrunden…

Dagens höjdpunkt var kvällens middag! Vi åt på Bryggan, där vi också sover, och maten var helt fantastisk! Klart värt ett besök i Höganäs!


Nu blir det tidig kväll, imorgon skall vi lite längre innan vi är framme vid Arilds Vingård där vi har bokat nästa boende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.