Varberg 2018

Äntligen semester! Och den startade med att rulla lilla husvagnen till Varberg för att springa en fin mil i en fin sommarstad. Varbergsloppet är en gammal favorit som av olika anledningar blivit bortprioriterat de senaste åren, men nu tyckte vi att det var dags igen.

Vi stack iväg direkt efter avslutad arbetsdag på fredagen, och hann med både cykeltur, fin middag, glass och yatzy innan kvällen var över. Bra start! Dock insåg vi (framförallt en av oss) att behovet av nya tärningar var mycket stort. Nånting att lösa under morgondagen.

Varberg
Semesterns första öl!

På lördag förmiddag promenerade vi längs havet in till stan. Då loppet inte startade förrän kl 16 var det ingen brådska, och vi åt lunchbuffé vid havet och kände oss allmänt semestriga… Vi hittade dessutom en rejäl uppsättning nya tärningar samt unika kastpinnar för säl. Behovet av det sistnämnda kändes dock lite mer tveksamt.

Varberg

Varberg
Kastpinne för säl. Men var är sälen?

Såsmåningom blev det iallafall dags för start! Den ena av oss hade nog lämnat kvar lite benstyrka i de norska bergen, men annars fick vi en fin tur båda två. Varbergsloppet är väldigt vackert och med ett rekordlångt “upplopp” längs havet. Nästan två kilometer från mål kan man skymta fästningen där man äntligen kommer få stanna.

Varberg
Vacker vy nånstans mellan km 7-8

Efter loppet blev det ett snabbt dopp i havet för att hinna se Belgien ta VM-brons. Det gäller att hänga med i svängarna! 🙂

Dagen avslutades med ytterligare en fin promenad längs havet, nu i kvällssol, och middag på liten mysig resturang i Apelviken. Sen behövde tärningarna såklart invigas, och självklart levererade dom från första slaget… 😉

Imorgon packar vi ihop oss och åker vidare på nya äventyr…

Varberg

Varberg
Tack Varberg för i år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.